5/8/16

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των αποστράτων – Ερώτηση του Π. Ηλιόπουλου




Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τους απόστρατους αξιωματικούς στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εργασίας. Η κατατεθείσα ερώτηση εστιάζεται στην ανάγκη επιλύσεως ζητημάτων, η άμεση διευθέτηση των οποίων αποτελεί πάγιο αίτημα των αποστράτων. Αρχικώς, η μη υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες και απορρίπτουν ως αντισυνταγματικές τις υφιστάμενες περικοπές, συνιστά κατάφωρη απαξίωση του Συντάγματος. Ο βουλευτής Μαγνησίας μέσω της καίριας ερωτήσεώς του, καλεί τη κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις διατάξεις του. Δευτερευόντως ο Π. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η διακοπή συνεχίσεως της συνδέσεως των συντάξεων των αποστράτων με τους μισθούς των εν ενεργεία επιφέρει δραματική μείωση των οικονομικών παροχών, δυσανάλογη με την ηλικία, την πολυετή και πολύτιμη προσφορά των αποστράτων στην Πατρίδα.

Τέλος, σημαντική αναγκαιότητα αποτελεί το αίτημα των στρατιωτικών περί τροπολογίας ώστε να εξαιρεθούν τα ειδικά μισθολόγια από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν είναι δυνατόν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο των στελέχων των Ενόπλων Δυνάμεων να υπαχθεί στον Ε.Φ.Κ.Α, εξομοιούμενο έτσι με το ασφαλιστικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ο ρόλος που επιτελεί το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων απέχει παρασάγγας από αυτόν των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Αποτελεί όνειδος για μια ευνομούμενη πολιτεία, οι απόστρατοι αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει ευόρκως με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος την Πατρίδα, να βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ομηρίας, ασύμβατη με τις υπηρεσίες τους προς το Έθνος.