9/6/16

Καλπάζει το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών: Διψήφιο ποσοστό για την Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση του zougla.gr


Ενδεικτική ήταν η απάντηση της τοπικής κοινωνίας του Βόλου, στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας τη περασμένη Κυριακή 5/6. Αναβρασμός και ανησυχία διαποτίζουν την ελληνική κοινωνία, της οποίας ένα μεγάλο μέρος περνάει πλέον στις τάξεις του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, διαπιστώνοντας ότι αυτό είναι η μοναδική λύση και τελευταία ελπίδα. Οι εικόνες από την μαζική προσέλευση στην εκδήλωση του Βόλου, αλλάζει τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας, και δίνουν στη Χρυσή Αυγή νέα πνοή και προοπτική δυναμικής τόσο σε επίπεδα Μαγνησίας όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, τα δημοσκοπικά δεδομένα που εκδίδει κεκαλυμμένα ο καθεστωτικός τύπος επιβεβαίωσε η δημοσιευθείσα σήμερα δημοσκόπηση του zougla.gr. Όπως είδαμε και στην τελευταία δημοσκόπηση του «Πρώτου Θέματος», η Χρυσή Αυγή αγγίζει ή και ξεπερνά το διψήφιο πoσοστό. Την ίδια ώρα ο Σύριζα καταρρέει, αλλά την πτώση του δεν μπορεί να καρπωθεί η Νέα Δημοκρατία, επειδή ο κόσμος δεν τρώει «κουτόχορτα» και αντιλαμβάνεται ότι τα δύο αυτά κόμματα πρεσβεύουν την ίδια ακριβώς πολιτική σε όλα τα ζητήματα.

Όπως φαίνεται λοιπόν στην δημοσκόπηση του zougla.gr, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 10%, ενώ ο Σύριζα έχει καταρρεύσει στο 16,2%. Η ΝΔ από την άλλη δεν ανεβαίνει και παραμένει στο 27,9% (οριακά χαμηλότερα από το 28,1% που πήρε στις εκλογές). ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Λεβέντης δείχνουν να επιστρεφουν στην ανυπαρξία, ενώ ο λεγόμενος «κεντρώος χώρος» δείχνει απλά να «πεθαίνει», αφού το Πασόκ δείχνει να μένει και αυτό στάσιμο στους όσους διαπλεκόμενους προσδοκούν ανάσταση των ημερών Σημίτη.Όσον αφορά τα πολιτικά πράγματα της χώρας σε περίπτωση εκλογών και στο ποιά θα είναι τα ποσοστά των κομμάτων, τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκοπήσεως φανερώνουν τι πρόκειται να γίνει. Η ΝΔ εμφανίζει υψηλή συσπείρωση ψηφοφόρων, συνεπώς δεν αναμένεται κάποια άνοδός της, πάνω από το 30%. Αντιθέτως ο Σύριζα χάνει ψηφοφόρους προς την Χρυσή Αυγή, οι οποίοι δεν γυρνάνε πίσω, αλλά και προς τα αριστερά κομματίδια που δημιούργησε η υπογραφή του τρίτου αριστερού μνημονίου, τα οποία όμως εν τέλει θα «ξεφουσκώσουν».Η Χρυσή Αυγή φαίνεται ασταμάτητη, αφού πλέον εισπράττει και τους ψηφοφόρους που δυσαρεστήθηκαν από την προδοσία Σύριζα. Πρόκειται κατά κύριο λόγο από αντιμνημονιακούς, οι οποίοι ψήφισαν Σύριζα όταν ξεκίνησε η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής και πανηγύριζε ο Δένδιας ότι τα ποσοστά «έπεσαν κάτω από 10%».

Σε αυτούς προστίθενται και άλλοι που έρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, γεγονός που φανερώνει στο σύστημα ότι πρέπει να προβεί σε «προβοκάτσιες» και πάλι εναντίον της Χρυσής Αυγής.