17/2/12

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων Βλάχων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

«Σε συνέχεια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διακινήθηκε προσφάτως από το αυτοαποκαλούμενο «Συμβούλιο των Μακεδονοαρμάνων» η ΠΟΠΣΒ για μια ακόμα φορά εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του συνόλου των Ελλήνων βλαχόφωνης καταγωγής της χώρας μας, απέναντι σε κάθε έξωθεν προσπάθεια αναγνώρισης των Βλάχων ως αυθύπαρκτης και διακριτής εθνότητας, αποκομμένης από τον ιστορικό κορμό του ελληνισμού, του οποίου άλλωστε διαχρονικά αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα.

Η ΠΟΠΣΒ και το σύνολο των Ελλήνων βλαχόφωνης καταγωγής δεν προτίθενται να παράσχουν οποιοδήποτε ίχνος νομιμοποίησης στο αυτοαποκαλούμενο «Συμβούλιο των Μακεδονοαρμάνων», τη δράση και τις ανθελληνικές στοχεύσεις του οποίου έχουμε επανειλημμένως αποκαλύψει και επικρίνει.

Είναι προφανές ότι οι εν λόγω ολιγάριθμοι, ξενόφερτοι, αυτόκλητοι προστάτες και ψευδώνυμοι «υπερασπιστές των δικαιωμάτων» των Ελλήνων βλαχόφωνης καταγωγής αναζητούν ίχνη δημοκρατικής νομιμοποίησης στη χώρα μας, δεδομένου ότι αυτή αποτελεί την ιστορική κοιτίδα και το διαχρονικό μητροπολιτικό κέντρο της απανταχού βλαχόφωνης ρωμιοσύνης, συγκεντρώνοντας μέχρι και τις μέρες μας την μεγαλύτερη παρουσία της συντριπτικής πλειονότητας του βλαχόφωνου στοιχείου της ευρύτερης περιοχής. Αυτή τη νομιμοποίηση δεν θα τη βρουν στην Ελλάδα!»

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες Βλάχοι γίνονται στόχος ξένων δυνάμεων που προσπαθούν να διαμελίσουν την Πατρίδα μας σε πολλές ελεγχόμενες «μειονότητες». Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που, γενικώς, υποκινούνται υπό ξένων δυνάμεων ανύπαρκτα θέμα «μειονοτήτων», με την συνεπικουρία φυσικά ντόπιων έμμισθων «προοδευτικών». Όσον αφορά την Ελληνικότητα των Βλάχων, εμείς απλώς θα παραθέσουμε την Ιστορία του Ελληνικού Ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης.

Διαβάστε επίσης: ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΙΑΝΗ 14 ΜΑΪΟΥ 1898: ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ