11/11/11

Περιπολίες πολιτών στα Κ. Λεχώνια - Αγριά

Αποδίδουν οι περιπολίες πολιτών στα Κ. Λεχώνια - Προωθείται το εγχείρημα και στην Αγριά Μετά τα Κ. Λεχώνια, σειρά έχει πάρει και η Αγριά, όπου και εκεί αναμένεται να δημιουργηθούν περιπολίες πολιτών.

Μάλιστα χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Αγριά, μία διερευνητική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος κ, Ν. Στόικος και στην οποία συμμετείχε, ο Διοικητής του Α.Τ. Περιφέρειας κ Αθ. Κουλούρης, μία ομάδα εθελοντών από την Αγριά, ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς, και ο κ. Σ. Χαλκιάς δημοτικός Σύμβουλος της Αρτέμιδας. Όπως ανέφερε ο κ. Στόικος, ενημέρωσαν τον κ. Διοικητή για την πρόθεση της περιοχής να συστήσει ομάδες περιπολίας πολιτών, οι οποίες δε θα έχουν σκοπό όπως ανέφερε να ανταγωνιστούν το έργο της Αστυνομίας, αλλά θα βοηθούν και θα ενημερώνουν την αστυνομία αν παρατηρήσουν κάποια ύποπτη κίνηση. «Σκοπός των περιπολιών από τους πολίτες θα είναι να εκπλιρώσουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και να βοηθήσουν στο έργο της Αστυνομίας», δήλωσε ο κ. Στόικος.

Μάλιστα ο κ. Κουλούρης συμφώνησε με τη δημιουργία περιπολιών από τους πολίτες, κρούοντας παράλληλα των κώδωνα του κινδύνου, ώστε σε καμία περίπτωση οι πολίτες αν εντοπίσουν κάτι ύποπτο, να μην εμπλακούν και να μην υπάρξει συμπλοκή με τους κακοποιούς, γιατί έτσι θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Μέχρι στιγμής στην Αγριά υπάρχουν τρία – τέσσερα άτομα απόστρατοι οι οποίοι έχουν την εμπειρία και γνωρίζουν πως μπορεί να δημιουργηθεί και να οργανωθεί μία ομάδα πολιτών, ενώ το μέτρο με τις περιπολίες δείχνει να έχει αποδώσει στα Κ. Λεχώνια. Συγκεκριμένα, εδώ και δυόμιση μήνες, οι περιπολίες των πολιτών πάνε πολύ καλά, περίπου 50 άτομα συμμετέχουν, υπάρχει δομή κι οργάνωση, υπάρχει επικεφαλής που οργανώνει τις περιπολίες, Υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των περιπολούντων πολιτών με εταιρικά τηλέφωνα, ενώ και οι κάτοικοι γνωρίζουν τα τηλέφωνα αυτά κι αν συμβεί κάτι ενημερώνουν τους κατοίκους που περιπολούν.

Αναδημοσίευση από: mycitynet.gr