26/3/09

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την ευθύνη ανέλαβαν με ανακοίνωση στο Indymedia οι «Αντιφασιστικοί Πυρήνες Επίθεσης» - Ανάμεσα στα υπολείμματα του μηχανισμού και φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ


Για μια ακόμη φορά η Χρυσή Αυγή έγινε στόχος των γνωστών ανθελληνικών και αντεθνικών κύκλων. Ίσως αυτή να είναι η 19η ή 20η βόμβα εναντίον των γραφείων μας. Η Αστυνομία της ελληνικής δημοκρατίας και ιδιαίτερα οι ειδικές περί το θέμα υπηρεσίες δεν ανακάλυψαν ποτέ το παραμικρό για τις επιθέσεις εναντίον μας…

Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να μας πτοήσει και να λυγίσει το φρόνημά μας και αυτή η θρασύδειλη και ύπουλη ενέργεια εναντίον του άπαρτου και απροσκύνητου εθνικού κάστρου, που είναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε όποια γωνιά της Ελλάδος και εάν βρίσκονται! Άλλωστε, σε μια τουλάχιστον περίπτωση σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί στα γραφεία μας, το ίδιο το περιοδικό «Αστυνομικά Χρονικά» είχε αναφέρει ότι την είχε βάλει ο Ε.Λ.Α.! Ουδέποτε κληθήκαμε να καταθέσουμε σχετικά και ουδείς ανέφερε ότι έξω από τα γραφεία μας την ώρα που μπήκε η βόμβα είχε γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψη…
Ας έλθουμε τώρα στο πρόσφατο γεγονός. Κατ’ αρχάς η πρώτη και η μοναδική που το ανακοίνωσε ήταν η ηλεκτρονική σελίδα της «Ελευθεροτυπίας» και στην συνέχεια σαν «αναδημοσίευση» το indymedia. Στην συνέχεια ήλθε και η ανάληψη ευθύνης από τους αντιφασιστικούς πυρήνες επίθεσης. Τα δύο κείμενα έχουν ως εξής:

«Από enet. gr. - Ελευθεροτυπία: Γκαζάκι στη Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη. Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκι και εύφλεκτο υλικό που δεν εξερράγη τοποθέτησαν άγνωστοι στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στη Θεσσαλονίκη Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα . Οι δράστες τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό έξω από την πόρτα των γραφείων που βρίσκονται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας , στην οδό Καζαντζάκη 4. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση…»

INDYMEDIA: «…Τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, ημέρας επετείου όσων έχουν υψηλό το φρόνημα της πατρίδος, τιμήσαμε κάθε νοσταλγό και υμνητή του μίσους με την παρουσία μας στο, για κάποιους, άβατο λαγούμι του ναζισμού, την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη. Ακυρώνοντας κάθε τακτική αυτοσυντήρησης, ενημερώνουμε ότι αφήσαμε στην πόρτα τους αρκετά λίτρα βενζίνης και έναν εμπρηστικό μηχανισμό προκαλώντας μια μεγάλη εστία φωτιάς, αναθερμαίνοντας τις σχέσεις μας όπως επιθυμούσαμε. Σε πρώτο στάδιο μας αρκεί η προσβολή του άβατου και η ιδεολογική σύγχυση. Οι υπεκφυγές του τύπου, οι εθνικιστές είναι άτρωτοι, ανήκουν σε παρελθοντικούς χρόνους.
Στις 13-06-2008 είχαμε προαναγγείλει ότι θα συμμετέχουμε στη μάχη που οι ίδιοι θέλησαν να δώσουν. Έτσι τις κινήσεις εντυπωσιασμού θα ακολουθήσουν οι κατά πρόσωπο επιθέσεις. Κλείνοντας, θα θέλαμε να πούμε οτι η αφέλεια ή η έντεχνη απόκρυψη έχει και τις ακόλουθες συνέπειες. Έτσι στην ταράτσα των προσωρινών γραφείων της αναπαραγωγής του μίσους, ακριβώς πάνω από το γραφείο του φύρερ της Χρυσής Αυγής, αφήσαμε μια μεγάλη φιάλη βουτανίου…»
Αντιφασιστικοί Πυρήνες Επίθεσης - Κομμάντο Εχθροί του μίσους»

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ MONON… ΣΧΟΛΙΑ(!!!) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΩΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
Σε απάντηση όλων αυτών δηλώνουμε ότι το Κίνημά μας θα συνεχίσει την Εθνική του δράση και δεν μας φοβίζουν οι θρασύδειλες νυκτερινές ενέργειες κάποιων αλητήριων και η ατιμωρησία, την οποία εν τέλει απολαμβάνουν.
Σημειώνεται ότι στον τόπο όπου τοποθετήθηκε ο εμπρηστικό μηχανισμός βρέθηκαν και φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ… Εμείς απλά αναφέρουμε το γεγονός και έργο των αρχών είναι να εξετάσουν τι σημαίνει αυτό. Πάντως το ενδιαφέρον των αρχών φαίνεται και από το εξής γεγονός: Στην παραπάνω προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη της επιθέσεως, αναφέρουν ότι έχουν αφήσει και μία φιάλη στην ταράτσα πάνω από το γραφείο μας. Και πράγματι έτσι είναι. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και η απάντηση που λάβαμε ήταν: ΠΕΤΑΧΤΕ ΤΗΝ!!! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος