6/3/09

9 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ 30ΧΡΟΝΟ

Το δικαστήριο Βόλου καταδίκασε σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον 30χρονο αγρότη που πυροβόλησε εναντίων δύο Αλβανών διαρρηκτών. Για την επεισοδιακή σύλληψη των δύο Αλβανών διαρρηκτών από τους κατοίκους των Πινακάτων όπου ενεπλάκη ο 30χρονος, δήλωσε: «Όταν στις 4 τα ξημερώματα άκουσα στο τηλέφωνο την έντρομη φωνή του αδερφού μου να μου λέει, μας ανοίγουν το μαγαζί- έλα γρήγορα, με τις πιτζάμες και τις παντόφλες φόρεσα ένα μπουφάν, πήρα την καραμπίνα ασυναίσθητα για αυτοάμυνα και για να προστατέψω τον αδερφό μου».

«Δεν γνωρίζετε ότι η σύλληψη δραστών είναι δουλειά της αστυνομίας; » ρωτήθηκε ο κατηγορούμενος στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Οι δεκάδες συγχωριανοί του και όχι μόνο, που είχαν συγκεντρωθεί για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον νεαρό αγρότη, γελούσαν ειρωνικά και απάντησαν αυθόρμητα: «Ποια αστυνομία; Δεν έχουμε αστυνομία. Ανοίξανε το μαγαζί μας 30 μέτρα από το Τμήμα. Τα χωριά μας είναι άδεια από αστυνομικούς»…

Στο άκουσμα της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες προς την έδρα ζητώντας την πλήρη αθώωση του 30χρονου. Μόλις αφέθηκε ελεύθερος ο 30χρονος το πλήθος ξέσπασε σε έντονα χειροκροτήματα, πήραν τον 30χρονο στους ώμους τους και φώναζαν «Άξιος».

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος