30/8/08

Βίτσι 2008



Tο πρωί της Κυριακής 31 Αυγούστου 2008, οι Έλληνες Εθνικιστές ήταν για μία ακόμη χρονιά πιστοί στο χρέος τους απέναντι στην Ιστορία της Πατρίδας μας, συμμετέχοντας στο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων του Εθνικού Στρατού, κατά τη διάρκεια της ξενοκίνητης κομμουνιστικής ανταρσίας του 1946 - 1949. Ενός αδελφοκτόνου πολέμου, ο οποίος αιματοκύλισε την Πατρίδα μας, τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθούσε να σηκωθεί από τα συντρίμμια του Μεγάλου Πολέμου. Η παρουσία μας κάθε χρόνο στο λιτό μνημείο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον απλό Έλληνα Στρατιώτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πατρίδας του και αγωνίστηκε υπέρ βωμών και εστιών. Δεν πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι οι μπολσεβίκοι είχαν υποσχεθεί τη Μακεδονία στους Σλάβους συμμάχους τους, σε περίπτωση που επικρατούσαν. Αυτός ο νικηφόρος αγώνας όμως, ξεπουλήθηκε από ένα εξίσου ξενόδουλο δεξιό αστικό καθεστώς, προδίδοντας τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Σήμερα, που οι απόγονοι των μπολσεβίκων μπορούν άνετα να διοργανώνουν γιορτές υπέρ του «Δημοκρατικού Στρατού», παρέα με τις κομμουνιστικές νεολαίες Σκοπίων και Αλβανίας, η Τιμή στους νεκρούς του Εθνικού Στρατού θεωρείται από το αστικό κράτος «γιορτή μίσους». Ακόμα χειρότερα όμως, αυτό το ετήσιο μνημόσυνο πολλές φορές εκφυλίζεται και αμαυρώνεται από την καιροσκοπική παρουσία των πολιτικάντηδων της αστικής δεξιάς, αλλά και του όψιμου «πατριωτικού χώρου», οι οποίοι θυμούνται την εκδήλωση προεκλογικά για να κάνουν κοσμικές εμφανίσεις.

Η μαζική παρουσία του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής από τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε και φέτος παλμό και ζωντάνια στην πολιτική, πάνω απ’ όλα, εκδήλωση, κάτι που αναγνώρισε και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων με το ζεστό τους χειροκρότημα. Μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια με τις θέσεις του Κινήματος στους παρευρισκομένους, δράση που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ημέρα στην πόλη της Καστοριάς, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια από τις Τ.Ο. Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο έτος με την υπόσχεση για συνεχή δράση σε Εθνικό και Κοινωνικό επίπεδο.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος