21/11/17

Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την καθυστέρηση υλοποιήσεως του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά Πηλίου


Ερώτηση κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών για την καθυστέρηση της υλοποιήσεως του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά. Ένα αναπτυξιακό έργο, που αποτυπώνει την μεγάλη προσδοκία τουριστικής ανάπτυξης πολλών δεκαετιών, των κατοίκων και επαγγελματιών του  τουρισμού του Πλατανιά και κατ’ επέκταση όλου του Πηλίου του Νομού Μαγνησίας είναι η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου.
Πρόκειται για έργο που θα ενώσει την άκρη του με τα νησιά των Σποράδων. Τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας και του Πηλίου από την ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων, με πολυποίκιλες δράσεις θα είναι μεγάλα και οι βελτιώσεις της περιβαλλοντικής διάστασης της περιοχής που θα επιτευχθούν με τις παράπλευρες εργασίες του έργου, αν υλοποιηθεί με τους προβλεπόμενους όρους θα είναι εμφανείς.

        Ωστόσο η υλοποίηση του έργου καθυστερεί σημαντικά καθώς υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των φορέων της τοπικής κοινωνίας και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα» . Ο τοπικός Δήμος τάσσεται υπέρ του έργου, που δίνει υποδομές ακόμη και για σύνδεση με τα νησιά των Σποράδων ή τη Βόρεια Ελλάδα επιβατηγού πλοίου. Μαζί με την παραπάνω θέση  συντάσσεται αφενός η Ομοσπονδία «Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων» και αφετέρου η  «Συντονιστική Επιτροπή Στήριξης για την υλοποίηση της κατασκευής του νέου λιμανιού -αλιευτικού καταφυγίου- στον Πλατανιά», η οποία αποτελείται από μόνιμους κατοίκους, επιχειρηματίες του τουρισμού και αλιείς του Πλατανιά και της ευρύτερης περιοχής.

          Την ίδια ώρα ενστάσεις  για την υλοποίηση του έργου εκφράζει ο «Περιβαλλοντικός  Σύλλογος Πλατανιάς «Η Σηπιάδα», ο οποίος  δηλώνει «την διαμαρτυρία του, και την αρνητική του θέση, προς κάθε κατεύθυνση, για την κατασκευή του νέου αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά».


-->
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής ζητά να υλοποιηθεί να κατασκευασθεί άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο με τέτοιον τρόπο, ώστε και η τοπική κοινωνία να ευεργετηθεί ποικιλοτρόπως και οι ενστάσεις του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η Σηπιάδα» να αρθούν, προφυλάσσοντας το περιβάλλον της περιοχής.