18/10/16

Ο Π. Ηλιόπουλος στο «Ε΄ Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών» και στην Ημερίδα «Ελληνικός Ποιμενικός- Ελληνική Κτηνοτροφία» στον Αλμυρό


Στα πλαίσια της συνεχούς πολύμορφης δραστηριότητας και πολιτικοκοινωνικών παρεμβάσεων στη Μαγνησία, ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλοςπαρευρέθη με μέλη του Κινήματος στο «Ε’ Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών» το οποίο διεξήχθη στο τριήμερο 14 -16 Οκτωβρίου στον Αλμυρό. Το Συνέδριο αυτό φυσικά είναι ενταγμένο στους σκοπούς και στις προθέσεις της περίφημης «Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού» η οποία από την πρώτη στιγμή της επανασυστάσεώς της πριν από 25 έτη, προσφέρει ένα πολύτιμο μορφωτικό έργο υψηλής πολιτιστικής αξίας. Η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της περιοχής του Αλμυρού, η αναψηλάφηση σημαντικών ιστορικών γεγονότων και η εμπεριστατωμένη έρευνα εδραζόμενη σε ιστορικά ντοκουμέντα, βιώματα και μνήμες συνιστούν το πολιτιστικό έργο της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού. Επίσης να συγχαρούμε τη Φιλάρχαιο εταιρεία για την άψογη οργάνωση του Συνεδρίου, την υψηλού επιπέδου επιστημονική προσέγγιση των θεμάτων και την υποδειγματική φιλοξενία της.

 Την Κυριακή το πρωϊ ο Συναγωνιστής Π. Ηλιόπουλος παρέστη στην Ημερίδα – συνάντηση κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε στο δάσος «Κουρί» του Αλμυρού με θέμα «Ελληνικός Ποιμενικός και ελληνική κτηνοτροφία».
Σε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Π. Ηλιόπουλος ανεφέρθη στη καθοριστική σημασία που έχει η ελληνική κτηνοτροφία αλλά και γενικώς ο πρωτογενής τομέας για την ενίσχυση της Εθνικής μας Οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την ακατάσχετη και συστηματική ψευδολογία του πολιτικού συστήματος το οποίο, εκ του ασφαλούς βεβαίως, αντιτίθεται δήθεν στις καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ εις ό,τι αφορά την κτηνοτροφία και τον αγροτικό κόσμο, ενώ αυτή έχει υπερψηφίσει όλα τα μνημόνια.
Στη συνέχεια ανελύθη ενδελεχώς στην Ημερίδα η σημασία και ο ρόλος του ακούραστου φρουρού των Ελλήνων κτηνοτρόφων, του ελληνικού ποιμενικού κυνός, καθώς και η συμβολή του στην κτηνοτροφία στο διάβα των αιώνων. Ο ελληνικός ποιμενικός κύων, η παραδοσιακή συντροφιά των Ελλήνων κτηνοτρόφων πολλούς αιώνες τώρα, τελεί δυστυχώς υπό εξαφάνιση.
Η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν είτε στην προβολή της τοπικής ιστορίας είτε στην ανάδειξη παραδοσιακών αξιών και πολιτιστικών πτυχών. Η διαφύλαξή τους, στους σύγχρονους καιρούς, ανάγεται σε ανάγκη επιτακτική.