25/11/15

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τον ημιτελή λιμενοβραχίονα στον Κατηγιώργη Πηλίου


Ερώτηση κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τον λιμενοβραχίονα στον Κατηγιώργη Πηλίου, ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο ανολοκλήρωτος λιμενοβραχίονας  του αλιευτικού καταφυγίου στον Κατηγιώργη Πηλίου, εμποδίζει σημαντικώς τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών, με αποτέλεσμα οι αλιείς να αντιμετωπίζουν σοβαρές ζημίες λόγω της κακοκαιρίας. Η ζητούμενη ανάπλαση και επέκταση του εν λόγω λιμενοβραχίονος αφενός θα επιτρέπει την ασφαλή προσάραξη των αλιευτικών σκαφών, αφετέρου θα συμβάλλει στην θαλάσσια συγκοινωνία με τις Βόρειες Σποράδες και στη γενικότερη ανάπτυξη του τουρισμού. Ο Κατηγιώργης, όπως και πλήθος άλλων παραθαλάσσιων και μη οικισμών του Πηλίου, ενώ αποτελεί αγαπητό προορισμό αναψυχής, δυστυχώς δεν γνωρίζει την τουριστική ανάπτυξη που του αρμόζει. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση και το ελληνικό κράτος θα πρέπει να επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα, με απώτερο στόχο την γενική ανάδειξη και προβολή του παραθαλάσσιου οικισμού του Κατηγιώργη και κατ’ επέκταση του Πηλίου.