18/5/13

Παραβίαση του κανονισμού της Βουλής η πρώτη πράξη συγκυβέρνησης ΝΔ - Σύριζα - ΒΙΝΤΕΟ


Παραβίαση του κανονισμού της Βουλής η πρώτη πράξη συγκυβέρνησης ΝΔ - Σύριζα - ΒΙΝΤΕΟΑπ’ το… νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στην προσήλωση στο «γράμμα του κανονισμού»

Επιστροφή στο μέλλον ή άλλως Back to the future(για να καταλαβαίνει και ο Alexis…)

Εικόνες από το προσεχές μέλλον είδαμε χθες στη Βουλή. Ο Ελληνικός λαός είχε την ευκαιρία να πάρει μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει κοινοβουλευτικά η επερχόμενη Συγκυβέρνηση ΝΔ-Σύριζα: Με τους Συριζαίους στο ρόλο του «αντιφασίστα» και τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ ως παλαμοκροτητές του ανθελληνισμού. Με το πρόσχημα του «αντιφασιστικού μετώπου» θα προσπαθήσουν να προωθήσουν και να διαιωνίσουν την μνημονιακή τους πολιτική. Το μνημόνιο και η σφαγή των δικαιωμάτων των πολιτών θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς προτεραιότητά τους θα είναι η υποτιθέμενη «προστασία του πολιτεύματος».


Μιλάμε για ένα πραξικόπημα με δημοκρατικό μανδύα, στα πλαίσια του οποίου η φωνή του απλού λαού θα φιμώνεται ως δήθεν «φασιστική» και «ναζιστική». Όποιος θα υψώνει τη φωνή του με οργή και αγανάκτηση, όποιος δεν θα χρησιμοποιεί τον ξύλινο και υποκριτικό λόγο των υποταγμένων στην ξενοκρατία κοινωνικών ελίτ, θα θεωρείται ότι συμπεριφέρεται «ανάρμοστα» και θα τιμωρείται αναλόγως. Σήμερα, πρακτικά όποιος διαμαρτύρεται για την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι τοκογλύφοι δανειστές και αγωνίζεται για την ουσιαστική ανατροπή του υπάρχοντος κατεστημένου, στιγματίζεται ως «ο κακός», ως «ο Χρυσαυγίτης».
Η αλήθεια είναι ότι τους έχει κυριεύσει ο πανικός από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, γιατί γνωρίζουν ότι το Κίνημά μας δεν είναι ελεγχόμενο και πολεμάει το σύστημά τους. Στις δημοσκοπήσεις δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα ποσοστά των δικών τους κομμάτων, ούτε για την εκλογική μάχη ΝΔ-Σύριζα, διότι πολύ απλά θα τα βρουν μεταξύ τους. Κοιτάνε μόνο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνουν. Έχουν πανικοβληθεί τόσο πολύ που τώρα πια οι επιθέσεις τους εναντίον μας είναι «χοντροκομμένες» και εξόφθαλμα παράνομες.

Απ’ το… νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στην προσήλωση στο «γράμμα του κανονισμού»

Χθες είδαμε τον, πρώην υποψήφιο (εν έτει 1991 οπότε τελικά εξελέγη η Αλέκα Παπαρήγα) για τη θέση του γ.γ. του ΚΚΕ, Γιάννη Δραγασάκη, να καλεί τους φύλακες της τάξης, τις δυνάμεις καταστολής, να πετάξουν έξω από την αίθουσα της Βουλής έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού. Βεβαίως ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει στο άρθρο 77 την λήψη πειθαρχικών μέτρων όταν κάποιος βουλευτής επιδεικνύει ανάρμοστη συμπεριφορά. Η αόριστη αυτή νομική έννοια όμως θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς που εκδηλώνεται με λόγια ή έργα και όχι εντελώς αυθαίρετα, μόνο και μόνο επειδή ο Πρόεδρος που διευθύνει τη συνεδρίαση ενοχλείται από τα λεγόμενα του ομιλούντος βουλευτή. Η Βουλή δεν είναι σχολική τάξη για να αποβάλλεται ο μαθητής όποτε «του καπνίσει» του καθηγητή, αλλά-όπως μας έχουν μάθει- είναι ο «Ναός της Δημοκρατίας» και δεν νοείται λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος Βουλευτή «για ψύλλου πήδημα».

Σε αντίθετη περίπτωση θα καταλήξουμε σε ουσιαστική απαγόρευση του πολιτικού λόγου, ο οποίος από τη φύση του είναι οξύς και περιέχει προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μέσα στη Βουλή δεν δικαιούνται να ομιλούν μόνο οι καθηγητές πανεπιστημίου. Θα μιλάνε και οι καθημερινοί άνθρωποι του λαού που εισήλθαν στο Κοινοβούλιο με την ψήφο των συμπολιτών τους και οι οποίοι χρησιμοποιούν πιο απλή γλώσσα. Ο χαρακτηρισμός της επίκαιρης ερώτησης του Τσίπρα ως «σούπας» και η χρήση της φράσης «Mr Alexis» επ’ ουδενί δεν εμπίπτουν στην έννοια της ανάρμοστης συμπεριφοράς. Διαφορετικά, θα έπρεπε να τιμωρηθεί και ο Τσίπρας που αναφέρθηκε στον Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη χωρίς την προσφώνηση «κύριος», ενώ απεκάλεσε τη Χρυσή Αυγή «μακρύ χέρι του συστήματος». Αυτές δεν είναι προσβλητικές εκφράσεις; Δεν είναι υβριστικοί οι χαρακτηρισμοί «συμμορία» ή «μόρφωμα» που χρησιμοποιούν βουλευτές των άλλων κομμάτων για το Κίνημά μας; Ή να θυμηθούμε πριν από λίγους μήνες την Κωνσταντοπούλου του Σύριζα που υφάρπαξε έγγραφο από το Προεδρείο και αρνούνταν να το δώσει πίσω παρά τις εκκλήσεις του Προεδρεύοντος Μαρκογιαννάκη; Ούτε αυτή ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά; Εν ολίγοις, η ενέργεια του Δραγασάκη να διακόψει τον Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλο και να του αφαιρέσει το λόγο ήταν κατάχρηση εξουσίας!

Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας…
Στο μαγνητοσκοπημένο στιγμιότυπο φαίνεται καθαρά ότι ο Δραγασάκης δεν γνώριζε τις διατάξεις του κανονισμού, και για αυτό τον καθοδηγούσε λέξη προς λέξη μία υπάλληλος της Βουλής. Δεν αντιλήφθηκε όμως ότι με τον τρόπο αυτό υπέπεσε σε ατόπημα, καθώς η υπάλληλος δεν του υπέδειξε τη σωστή διαδικασία! Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 80 του κανονισμού, η απόδοση της μομφής εναντίον βουλευτή δεν μπορεί να γίνει προτού αυτός κληθεί να δώσει εξηγήσεις για 5 λεπτά και επιπλέον η μομφή αποδίδεται όχι με απόφαση του Προέδρου, αλλά μετά από απόφαση της Βουλής! Για να διαταχθεί η άμεση απομάκρυνση Βουλευτή από την Ολομέλεια σύμφωνα με την δεύτερη παράγραφο του άρθρου 81, θα πρέπει να υποβληθεί πρώτα η πρόταση μομφής από τον Πρόεδρο και ο Βουλευτής να συνεχίζει την ανάρμοστη συμπεριφορά. Βεβαίως, ανάρμοστη συμπεριφορά δεν μπορεί να θεωρηθεί η απλή διαμαρτυρία προς το Προεδρείο (γεγονός απόλυτα συνηθισμένο), διότι σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε διαρκώς να αποβάλλονται οι Βουλευτές. Έλεος…

Περί νικητών και ηττημένων ο λόγος…
Από πλευράς του Προέδρου του Σύριζα έγινε πολύς λόγος το πρωί περί νικητών και ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου. Επ’ αυτού πρέπει να ειπωθεί ότι ένα είναι βέβαιον. Κάθε ιστορική περίοδος έχει τους νικητές και τους ηττημένους της. Και είναι σίγουρο ότι ο ηττημένος της Μεταπολίτευσης υπήρξε η παράταξη της (ελαφρο) Δεξιάς. Η οποία από το 1974 και εντεύθεν παρέδωσε την κοινωνία και το δημόσιο τομέα στην Αριστερά. Και τώρα ετοιμάζεται να δώσει και τα κλειδιά του Κράτους στη Νεοταξική Αριστερά, στην Αριστερά της θολοκουλτούρας. Η χθεσινή εικόνα είναι άκρως συμβολική για τις προθέσεις της «Κυβερνώσας ΝΔ» να συνεξουσιάσει μαζί τους και να τους παραδώσει την Πολιτεία:Ένας κομμουνιστής (Τσίπρας) έκανε την επίκαιρη ερώτηση, ένας άλλος κομμουνιστής απαντούσε (Ρουπακιώτης) και ένας τρίτος προήδρευε (Δραγασάκης). Η ΝΔ απλώς παρατηρητής των εξελίξεων…Η Δημοκρατία που υπόσχονται στον λαό δεν έχει καμία σχέση με την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού, αλλά ταυτίζεται με την επιλεκτική και μονόπλευρη εφαρμογή του νόμου σε βάρος των αδυνάτων. Πρόκειται για Δημοκρατία-Φαυλοκρατία αποκομμένη από το λαό και εχθρός αυτού. Όταν λένε Δημοκρατία εννοούνε την ανελέητη εφαρμογή ανθελληνικών νόμων.

Αντιθέτως, η Χρυσή Αυγή έχει να αντιπροτείνει και υπόσχεται στους Έλληνες την απελευθέρωση του Έθνους. Αποτελεί τη μοναδική δύναμη αντίστασης. Έλληνες! Πυκνώστε τις τάξεις του Εθνικιστικού Κινήματος! Οι φάλαγγες των αγωνιστών της Χρυσής Αυγής θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και αν χρειαστεί θα πέσουν μαχόμενες. Για την Ελλάδα μας υπάρχει μόνο μία ελπίδα, η οποία είναι γνήσια, ατόφια, ΧΡΥΣΗ! Και είναι προορισμένη να Νικήσει και να φέρει μια Νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού… 

Χ.Τ.