17/5/13

Πρωτοφανής λογοκρισία μέσα στην βουλή: Ξεφτιλίστηκε το πολιτικό κατεστημένο



Αποχώρησαν από την αίθουσα της ντροπής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο Συριζαίος προεδρεύων Δραγασάκης... στα όρια εγκεφαλικού, μόλις ο βουλευτής μας Ηλιόπουλος απάντησε στις ύβρεις του Τσίπρα.



Είχε προηγηθεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατά την οποία και οι δύο επιτέθηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και βαριές εκφράσεις στην Χρυσή Αυγή. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης ερώτησης, ήρθε η σειρά του Συναγωνιστή Ηλιόπουλου να υποβάλει την δική του ερώτηση προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, αλλά ο Συναγωνιστής προτίμησε να απαντήσει τόσο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και στον υπουργό και στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που απέδωσαν στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Ειδικότερα, είπε «ότι παρακολουθούσαμε μια ερώτηση σούπα από τον Mr Alexis που ετοιμάζεται για πρωθυπουργός». Σε εκείνο το σημείο αμέσως θίχτηκε ο Συριζαίος Προεδρεύων ο κ. Γιάννης Δραγασάκης που προήδρευε στην Ολομέλεια και ζήτησε από τον βουλευτή να ανακαλέσει αυτό που είπε για τον Mr Αlexis και να συνεχίσει με την ερώτησή του, κάτι που φυσικά δεν έκανε ο Συναγωνιστής με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

- Ηλιόπουλος: Πείτε μου τι είναι προσβλητικό.
- Δραγασάκης: Σας παρακαλώ συνεχίστε με την ερώτησή σας αλλιώς θα εφαρμόσω τον Κανονισμό της Βουλής και θα σας στερήσω τον λόγο και θα σας αποβάλλω.
- Ηλιόπουλος: Το Mr. Alexis είναι προσβλητικό;
- Δραγασάκης: Παρακαλώ τον κ. φρούραχο να έρθει στην αίθουσα, ή θα αναπτύξει ο κ. Ηλιόπουλος την ερώτηση του ή θα του στερήσω τον λόγο.
- Ηλιόπουλος : Τι είναι αυτά που λέτε. Φέρτε τον φρούραχο και όποιον θέλετε.
- Δραγασάκης: Δεν θα συμπεριφέρεστε στην Βουλή σαν συμμορία!
- Ηλιόπουλος: Εσείς και το απόκομμά σας είναι συμμορία… Αντε βρε ξεφτιλισμένοι. Είστε ξεφτίλες. Αν θέλετε να παλέψετε για το Δημοκρατικό τόξο εμείς θα παλέψουμε για το Ελληνικό τόξο. Καθίστε κάτω κ. Πρόεδρε!
- Δραγασάκης: Σας αφαιρώ τον λόγο!
- Ηλιόπουλος: Αφαιρέστε ότι θέλετε. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από την έδρα.
- Δραγασάκης: Να μην ακούγεται το μικρόφωνό του. Φύγετε για να μην σας διώξω με άλλο τρόπο αφού δεν σέβεστε τον Κανονισμό.
- Ηλιόπουλος: Θα αποδείξουμε πόσο ξεφτίλες είστε. Αλήτες!
- Δραγασάκης: Το προεδρείο επιβάλει την μομφή κατά του κ. Ηλιόπουλου και την αποβολή από την αίθουσα