6/8/12

Τα 8 εκατομμύρια ευρώ του Πανταλάκη και η μούγκα του Σύριζα
Η παρέμβαση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έφερε στο φως το όνομα του τέως διοικητή της ΑΤΕ Πανταλάκη που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ στο Λονδίνο. Μούγκα για το σκάνδαλο από τους άλλοτε λαλίστατους εκπροσώπους του Σύριζα. Φαίνεται πως ο άνθρωπος είχε βγάλει έξω τα λεφτά για να πάρουν αέρα. Δυστυχώς το ελλαδικό πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα σε αυτό κόμματα έχουν μετατραπεί σε ανδρείκελα των τραπεζιτών και όλοι τους ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Πρώτον, θα ήθελα μια συγκεκριμένη και όχι γενικόλογη απάντηση για το τι θα γίνει με τα δάνεια των κομμάτων. Έχουν γίνει μεγάλες συζητήσεις και τώρα μέσα σε αυτές τις αλλαγές, οι οποίες γίνονται, μιλάμε για 200 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό, θα θέλαμε απολύτως συγκεκριμένη απάντηση. Η δεύτερη ερώτηση, στην οποία θα ήθελα επίσης μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση, είναι η εξής: Τι θα γίνει με τα δάνεια των αγροτών; Η Χρυσή Αυγή κάνει μια πρόταση, η οποία είναι και πάγια θέση της, για διαγραφή των αγροτικών χρεών. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με επιτυχία. Τρίτη ερώτηση που έκαναν όλοι όσοι μίλησαν πριν από εμένα, σχετικά με την τύχη των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και στις θυγατρικές της. Μπορεί να λέτε ότι εξασφαλίζεται η εργασία τους, αλλά όπως γνωρίζουμε, είμαστε κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της τρόικας και μονιμότητα δεν υπάρχει πλέον ούτε στο δημόσιο τομέα, οπότε θα θέλαμε να γίνεται πιο συγκεκριμένοι για το πώς θα εξασφαλισθούν οι θέσεις τους. Και μία τελευταία ερώτηση: Υπάρχει μέλος του ΔΣ της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας που μετέφερε από το προσωπικό του λογαριασμό 8 εκατ. € στο εξωτερικό.

Απάντηση Γεώργιου Προβόπουλου
Ο κ. Παναγιώταρος έθεσε στην ουσία τα θέματα των κομμάτων. Τα δάνεια των κομμάτων από τη στιγμή που είναι δάνεια, τα οποία μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται, δεν είχαμε κανέναν λόγο να τα βγάλουμε απέξω και καλώς πήγαν εκεί που πήγαν, στην καινούργια τράπεζα. Για τα δάνεια των αγροτών, την τύχη των εργαζομένων και τα λοιπά έχουν λεχθεί αρκετά πράγματα.  Θέσατε ένα θέμα εάν μέλος Δ.Σ. έβγαλε 8 εκατομμύρια. Η Τράπεζα της Ελλάδος δέχθηκε κάποιες καταγγελίες, ότι πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας αυτής είχε βγάλει στο εξωτερικό περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ. ‘Εκανε ελέγχους, λυπάμαι, που για λόγους νομοθεσίας, δεν μπορώ να πω τα ευρήματα, αλλά μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα ευρήματα αυτά έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου