1/6/10

Βροχή οι απολύσεις σε εργοστάσια του Βόλου

Τελειωμό δεν έχουν οι απολύσεις στην περιοχή μας. Η εταιρεία Κιολεϊδης προχώρησε στην απόλυση πέντε ατόμων από την παραγωγική διαδικασία και στις αρχές Μαϊου ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα για 2 μήνες, 35 άτομα, επικαλούμενη την σημαντική πτώση του κύκλου εργασιών. Στο εργοστάσιο ΒΙΟΣΩΛ απειλείται με ανεργία το σύνολο σχεδόν του εργατοτεχνικού προσωπικού. Ειδικότερα, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν απολυθεί 25 άτομα, η εταιρεία προανήγγειλε την περαιτέρω απόλυση των 16 από τους 32 εναπομείναντες εργατοτεχνίτες λόγω της κατακόρυφης μείωσης των εργασιών της.

Φήμες υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει την κατάργηση του παραγωγικού τμήματος του εργοστασίου και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της στην εμπορία. Άκαρπη έμεινε η συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη οι ενδιαφερόμενες πλευρές, με τον ιδιοκτήτη της ΒΙΟΣΩΛ να αρνείται μέχρι τέλους να ανακαλέσει τα σκληρά μέτρα που έλαβε, ενώ επιμένει να αγνοεί τις δικαιωτικές αποφάσεις δικαστηρίων που τον υποχρεώνουν να επαναπροσλάβει απολυμένους εργάτες.

Η απογοήτευση είναι διάχυτη στο προσωπικό του εργοστασίου καθώς πιστεύεται ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η απόλυση του συνόλου των εργατών εντός συντόμου χρονικού διαστήματος.

Αναρτήθηκε από Ευρύλοχος - Σπάρτακος