14/5/09

Ν.Δημητριάδα: Όχι στα φορτηγά


Το παρών έδωσαν οι κάτοικοι της συνοικίας Νέας Δημητριάδας το Σάββατο το απόγευμα, οι οποίοι με μια δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν σε αποκλεισμό της οδού Αλκίππης για μια ώρα περίπου. Με σύνθημα «Έξω οι νταλίκες από την συνοικία μας» οι παραβρισκόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διέλευση των βαρέων οχημάτων και προειδοποίησαν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των εργατικών κατοικιών στη Νέα Δημητριάδα λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Προχώρησαν στην οδό Αλκίππης, όπου και πραγματοποίησαν αποκλεισμό της οδού, καθώς από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται όλα τα βαρέα οχήματα από και προς τον Περιφερειακό με προορισμό την ΑΓΕΤ μέχρι και την ολοκλήρωση της κοιλαδογέφυρας.



Στο δρόμο και οι μαθητές




Για 45 περίπου λεπτά απέκλεισαν τον Περιφερειακό στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Ορμινίου 500 περίπου μαθητές των 2ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για τυχόν θύματα. Οι μαθητές κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα για την επικρατούσα κατάσταση και ζήτησαν να τοποθετηθούν άμεσα φωτεινοί σηματοδότες, για να μπορούν οι διασχίζουν το δρόμο με ασφάλεια όλοι οι πεζοί. Παράλληλα τόνισαν πως από την ηχορύπανση δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημά τους, ενώ υποφέρουν από τη ρύπανση που δημιουργείται εξαιτίας των φορτηγών. Μάλιστα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, οι μαθητές δήλωσαν πως θα βρεθούν ξανά ακόμη πιο δυναμικά στους δρόμους.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος