2/5/09

Ανεξάρτητη - Υπερήφανη - Εθνικιστική Πρωτομαγιά στη Λαμία


Ανάμεσα στις δύο καθιερωμένες και βαριεστημένες συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε πρωτομαγιά στη Λαμία (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ) φέτος τα λιμνάζοντα νερά τους τάραξε και η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή και η Ενωση ΝΕων ΕΡΓαζομένων στην πλατεία Ελευθερίας.

Η πρωτοβουλία των Λαμιωτών Εθνικιστών για τρίτη, ανεξάρτητη από τα καπελωμένα σωματεία συγκέντρωση, ενόχλησε πολλούς και είχε επιτυχία. Ενόχλησε αυτούς που έχουν καταντήσει αυτή την ημέρα στη Λαμία να μην υπάρχει καμία συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Αυτούς που όλοι τους γύρισαν την πλάτη και η κάθε συγκέντρωσή τους δεν μαζεύει πάνω από 40 άτομα, μερικούς επαγγελματίες συνδικαλιστές και μερικά βολεμένα κομματόσκυλα του δημοσίου. Είχε επιτυχία γιατί ήταν η πιο ριζοσπαστική συγκέντρωση στην πόλη, η πιο επαναστατική, με νέο κόσμο και παλμό. Ο κεντρικός ομιλητής μεταξύ άλλων τόνισε:

“Ο δικός μας ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ μας δίνει την αφετηρία για νέους αγώνες, για ανανεωτικές ιδέες, για ριζοσπαστικές λύσεις. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε παλαιοκομματικές αντιλήψεις, σε ιδεολογίες και εθνικά μορφώματα του παρελθόντος. Δεν απολογούμαστε για τίποτε, κρατάμε τα θετικά στοιχεία και τα συμπεράσματα του παρελθόντος και πέρα από αυτά δημιουργούμε νέους πολιτικούς ορίζοντες.

Ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο έμπορος, ο αγρότης, ο φοιτητής, ο νέος, ο άνεργος έχει ανάγκη από την δική μας πολιτική φωνή, από την δική μας ιδεολογική κατεύθυνση. ΕΜΕΙΣ έχουμε αποδείξει ότι η πολιτική μας σκέψη είναι αρκετά μπροστά από την ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ.

Ίσως η κοινωνία την εποχή μας δεν θέλει να ακούει την αλήθεια και την αμερόληπτη διόραση. ΕΜΕΙΣ δεν είμαστε άνθρωποι που σέρνονται πίσω από τους ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΥΣ ρυθμούς της εκάστοτε εποχής, ούτε πίσω από τους ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ρυθμούς της εκάστοτε εξουσίας…”

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος