7/4/09

17 απολύσεις στον Περιφερειακό δρόμο Βόλου


Νέες περιπέτειες για τους 17 εργαζόμενους του Περιφερειακού. Παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις ολόκληρους μήνες. Μόλις απηύθυναν τελεσίγραφο ότι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους... η DS( ΝΤΙ –ΕΣ) Α.Ε., ανάδοχος εταιρία, τους απέλυσε μέσω... ανακοίνωσης που εστάλη από την Αθήνα με φαξ!!! Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει από την προηγούμενη Παρασκευή ότι εάν δεν πληρωθούν χθες Δευτέρα, δεν θα συνεχίσουν στο έργο που έχει αναλάβει η DS Aνώνυμη Τεχνική εταιρία, που εδρεύει στην Αθήνα.

Χθες έδωσαν το παρών κανονικά στο εργοτάξιο, υπέγραψαν το παρουσιολόγιο και περίμεναν από την εταιρία να τηρήσει τη δέσμευσή της ότι θα καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων τους.
Αφού δεν έβλεπαν “φως”, διαμήνυσαν στους εργοδηγούς ότι δεν πρόκειται να εργαστούν. Ορισμένοι μάλιστα δημοσιοποίησαν και την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ώστε να διασφαλίσουν τα χρήματά τους από την στιγμή που χωρίς δική τους υπαιτιότητα δεν παράγεται έργο. Δύο ώρες αργότερα οι 17 εργαζόμενοι ενημερώνονταν μέσω φαξ από την Αθήνα ότι θεωρούνται απολυμένοι. Και σα να μην έφτανε αυτό, σε ορισμένους απεστάλη με φαξ “βεβαίωση- δήλωση του εργοδότη” με την οποία απολύονται στις 27 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, που σημειωτέον εργάστηκαν κανονικά στο εργοτάξιο.

Οι 17 εργαζόμενοι μετέβησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου προκειμένου να ενημερώσουν το φορέα, ενώ επίσης σε συνεργασία με το σύλλογο χειριστών εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να καταθέσουν νέα όχληση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ζητώντας να καταβληθούν τα οφειλόμενα. Σημειώνεται ότι με επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Περιφερειακού είχαν αποπληρωθεί και τον περασμένο Δεκέμβρη. «Πλήρωσαν» ωστόσο ακριβά τη διεκδίκηση εκείνη, αφού απολύθηκαν τέλος του χρόνου 35 άτομα από το εργοτάξιο.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
"Επειδή η εταιρία σας αρνείται παράνομα και αντισυμβατικά να καταβάλλει στον καθένα από εμάς το σύνολο των οφειλομένων αποδοχών για την εργασία μας κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, παρότι εμείς εργαστήκαμε κανονικά και σύμφωνα με τους όρους της σύμβασής μας καθ όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα και συνεχίζουμε και σήμερα να εργαζόμαστε στην εταιρία σας. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά και προσκαλούμε την εταιρία σας να καταβάλει στον καθένα για τους παραπάνω μήνες που αναφέρονται ρητώς τα δεδουλευμένα."

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος