28/6/18

Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για το Δ. Ζαγοράς - Μουρεσίου: Μοριοδότηση μαθητών και παράταση της ημερομηνίας για υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολογικό Γραφείο






Αίτημα ανάλογης μοριοδοτήσεως των μαθητών των Λυκείων Ζαγοράς και Τσαγκαράδας Πηλίου, λόγω των φυσικών καταστροφών και της δύσκολης προσβάσεως στα σχολεία, προώθησε μέσω αναφοράς στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Λόγω της δυσμενούς καταστάσεως που προεκλήθη από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές τα δύο Λύκεια στη Ζαγορά και Τσαγκαράδα δε λειτουργούσαν για 15 ημέρες ενώ η πρόσβαση κατέστη ιδιαιτέρως δυσχερής για τους επόμενους 2 μήνες. Συνεπώς οι μαθητές που  συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2018, πρέπει να μοριοδοτηθούν αναλόγως.

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής Μαγνησίας υπέβαλε αναφορά στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος για ανάγκη παρατάσεως της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων για έξι (6) μήνες ακόμη, ήτοι 9/1/2019, ή μη επιβολής προστίμων στις δηλώσεις δικαιωμάτων που θα υποβληθούν από 9/7/2018 μέχρι 9/1/2019, λόγω του γεγονότος ότι μεγάλος αριθμός δημοτών δεν κατάφερε να υποβάλει δηλώσεις δικαιωμάτων στο αρμόδιο Κτηματολογικό γραφείο δεδομένων των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Η Χρυσή Αυγή στέκεται σταθερώς στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων του Ν. Μαγνησίας, θέτοντας επί τάπητος όλα τα ανακύπτοντα προβλήματα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.