13/7/17

Στο πλευρό των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ο βουλευτής Μαγνησίας της Χ.Α Ηλιόπουλος. Κατακεραυνώνει το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.



            Ερώτηση κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών, καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση ότι τις απαξιώνει κατάφωρα. Συγκεκριμένα τονίζει στην ερώτησή του:

             «Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν στηρίζει αλλά έχει βάλει στο στόχαστρο την πολύτεκνη οικογένεια,
την στιγμή που η Ελλάδα είναι μια χώρα που το 2017 αναμένεται οι θάνατοι να είναι κατά 40.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις. Για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις στην Ελλάδα υποχώρησαν κάτω από το όριο των 100.000 από το 2013 και μετά. Η βασική αιτία αυτή της θλιβερής διαπιστώσεως είναι η  πολιτική των Μνημονίων και της λιτότητας που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Οι πολύτεκνοι καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν μια σειρά από επώδυνα μέτρα:

 Την κατάργηση του αφορολόγητου των χρηματικών γονικών παροχών, την κατάργηση του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, την καθιέρωση της εισφοράς αλληλεγγύης με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρώνει το ίδιο ποσό ο πολύτεκνος με όσα τέκνα και να έχει, με τον άγαμο, την κατάργηση του επιδόματος γάμου, την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης της πολυτεκνικής μητέρας, την επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους πολύτεκνους που έχουν αυτοκίνητα άνω των 1928 κ.ε., και γενικότερα την φορολογική καταιγίδα κατά των πολύτεκνων οικογενειών, ο οποίος φορολογείται, όπως ο άγαμος.        

Όπως είναι εύλογο θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από όλα τα σωματεία που εκπροσωπούν την πολύτεκνη οικογένεια σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον Νομό Μαγνησίας ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» πρόσφατα κατέθεσε προς τους αρμόδιους φορείς  το αίτημα της υιοθέτησης μέτρων για την ελάφρυνση των τρίτεκνων οικογενειών.»

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος καλεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματα των συλλόγων των πολύτεκνων οικογενειών όλης της χώρας, ώστε να στηριχθεί η πολύτεκνη οικογένεια παντοιοτρόπως.