4/1/13

Ομολογούν και επισήμως τις παρανομίες τους!


Με αφορμή την ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή από την συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια, με θέμα την παράδοση λαθραίου κατασχεμένου εμπορεύματος σε Νιγηριανό στα Τρίκαλα από τον Αντιδήμαρχο Τρικκαίων Θεόδωρο Σπανό και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θανάση Βαβύλη. Οι εν λόγω κύριοι με περίσσιο θράσος στην επίσημη απάντησή τους για το θέμα αυτό, δηλώνουν ότι όντως παρέδωσαν το εμπόρευμα στον "δικαιούχο" του, επικαλούμενοι μάλιστα και «ανθρωπιστικούς λόγους». Προκαλούν δε, βάναυσα την κοινή λογική όταν αναφέρουν ότι, «η τυφλή εφαρμογή των νόμων, πολύ δε περισσότερο σε βάρος ή και ερήμην διαχρονικών ανθρώπινων αξιών, είναι τυφλός Διοικητισμός». Την στιγμή που αφήνουν απλήρωτους νυν και πρώην εργαζόμενους στο Δήμο και μάλιστα την περίοδο των γιορτών, λέγοντάς τους ότι «δεν φτάνουν τα λεφτά». Δεν συντρέχουν, καθώς φαίνεται γι' αυτούς, «ανθρωπιστικοί λόγοι»... Φτάνουν μάλιστα και στο σημείο για να "δικαιολογηθούν" για την πράξη τους ότι, το έκαναν για να μην «οδηγηθούμε σε φαιούς αυταρχισμούς και σκοταδισμούς»!


Δεν γνωρίζουμε επίσης, αν ποτέ η Δημοτική αρχή άφησε κάποιον συμπολίτη μας, με αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα και προβλήματα επιβίωσης, να βγάλει τα προς το ζην, πουλώντας σε δημόσιο χώρο εμπορεύματα χωρίς άδεια και κατά συνέπεια, χωρίς την υποχρέωση της καταβολής των ανάλογων φόρων, δίχως τον φόβο της κατάσχεσης και της επιβολής προστίμων από τον Δήμο. Εκτός αν, τα «φιλάνθρωπα αισθήματα» των «αιρετών» της τοπικής αυτοδιοίκησης περιορίζονται μόνο στους λαθρομετανάστες εις βάρος φυσικά των Ελλήνων. Εμείς από τη μεριά μας θα ρωτήσουμε πάλι, αν ένας εισαγγελέας βλέπει, ούτως ώστε να πράξει τα δέοντα για τα ποινικά αδικήματα που διαπράττουν δημόσιοι λειτουργοί;

Βεβαίως, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τα στελέχη της δημοτικής παράταξης, που εκλέχτηκαν με τις ευλογίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του κόμματος που ανήγαγε την παρανομία σε επιστήμη. Δημοτικοί "άρχοντες" σαν κι αυτούς άλλωστε, οδήγησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σημερινό χάλι, με υπερχρεωμένους Δήμους, απλήρωτους εργαζόμενους κ.τ.λ., εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πρακτικές των διεφθαρμένων κομμάτων στα οποία ανήκουν, που με τη σειρά τους οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα.

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Τ.Ο. Τρικάλων