17/6/09

Επανεκλογή Αχμαντινετζάντ. Απέτυχαν τα αμερικανοσιωνιστικά σχέδια


Ισραήλ:«Πρόκειται για μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη δήλωσαν εβραίοι αξιωματούχοι»

Μαζική η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές.- Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, είναι ο νικητής των εκλογών του Ιράν με ποσοστό 62,6 %. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν, ανακοίνωσε τη νίκη του προέδρου Αχμαντινετζάντ. Οι οπαδοί του προέδρου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Τεχεράνης και γιόρτασαν τη νίκη του ηγέτη τους. Είχαν γίνει αξιολογήσεις πως εάν κέρδιζε τις εκλογές ο Μουσεβί, θα μειωνόταν η ένταση μεταξύ της δύσης και του Ιράν. Ο Αχμεντινετζάντ έλαβε 24.527.516 ψήφους, επί συνόλου 39.165.191 των ψηφοδελτίων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο βασικός αντίπαλος του Αχμαντινετζάντ, ο μετριοπαθής πρώην πρωθυπουργός Μιρχοσείν Μουσαβί, έλαβε 13.216.411 ψήφους και ποσοστό 33,75%. Ο συντηρητικός Μοχσέν Ρεζάι έλαβε το 1,73% των ψήφων και ο μεταρρυθμιστής Μέχντι Καρουμπί το 0,85%.

Ανησυχία στο Ισραήλ

Η νίκη του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στις χθεσινές εκλογές στη χώρα του είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική», σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις υψηλόβαθμου ισραηλινού αξιωματούχου. «Πρόκειται για μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη, διότι ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είναι ο πιο μαχητικός από τους υποψηφίους και δεν μπορεί να παρά να παρασύρει τη χώρα του σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον δυτικό κόσμο», τόνισε η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλον δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνική ικανότητα, μετά την επανεκλογή στην προεδρία της χώρας του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος