20/4/11

Στο καιρό του ΔΝΤ: "Κέντρο Υγείας Αργαλαστής υπό διάλυση"!

Κατάπληξη και οργή προκάλεσε στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και ειδικά στην τοπική κοινωνία, η απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας για κάλυψη εφημεριών η μοναδική Παιδίατρος.

Όπως είναι γνωστό, η παιδίατρος καλύπτει όλο το Δήμο Νοτίου Πηλίου, από τα όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος Μηλεών έως το Τρίκερι, για πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων, πόσο μάλλον κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα όπου αναμένεται πλήθος τουριστών στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ν. Πηλίου, το γεγονός ακολουθεί μετά και την προηγούμενη απόφαση για τη μετακίνηση της Ιατρού με τη μετάθεση στη Σκόπελο, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Η απόφαση αυτή κρίνεται απαράδεκτη καθώς η εν λόγω Παιδίατρος είναι η μοναδική Ιατρός που παρακολουθεί ιατρικώς όλα τα παιδιά της περιοχής (προγραμματισμός εμβολιασμών κλπ.), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, τέτοιες μετακινήσεις είναι η αρχή πρακτικών που θα βρουν μίμηση και μελλοντικά, καθιστώντας έτσι τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας αναποτελεσματικά λόγω της παροχής ελλιπούς υποστήριξης, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου.

«Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να πράττουν τα αυτονόητα, εφόσον για οποιουσδήποτε υπηρεσιακούς λόγους δημιουργούνται κενά κατά τόπους, αυτά θα πρέπει να καλύπτονται και από τις αντίστοιχες ειδικότητες ώστε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας να είναι ομαλή και η παροχή υπηρεσίας στους πολίτες υψηλή», καταλήγει ο Δήμος Ν. Πηλίου.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος