20/4/11

ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Πληθαίνουν τα ΟΧΙ στο Λαό σε Ελλάδα και Κύπρο, για το ανθελληνικό σχέδιο Ανάν. Ταυτόχρονα όμως όλο και περισσότερα γίνονται τα ΝΑΙ από πληρωμένες γραφίδες. O Κύπριος δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον δεν είναι μόνο ένας από τους πλέον έγκυρους δημοσιογράφους στην Ελλάδα αλλά ένας συγγραφέας. Ας δούμε τι έγραψε τον Απρίλιο του 2004 για το σχέδιο Ανάν και το δημοψήφισμα στη Κύπρο.

« Θα επιμείνω στη θέση μου ότι θα προσπαθήσουν να αγοράσουν συνειδήσεις, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Θα έλεγα, όμως, κατά τη λογική αυτών που θα ήθελαν να επιβάλλουν κάποια πράγματα, ότι για να τα επιβάλουν θα πρέπει να έχουν κάποιους ανθρώπους μεταξύ τους. Θα θέσουν, λοιπόν, κάποια τρομακτικά διλήμματα, όταν φθάσει η ώρα για τα δημοψήφισματα. Για αυτούς δεν είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται που έχουν σημασία, αλλά τα δύο δημοψηφίσματα που θα γίνουν ταυτόχρονα στα κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές.

Έχουν, λοιπόν, επειγόντως την ανάγκη εξασφάλισης της πλειοψηφείας. Θα ρποσπαθήσουν να εξασφαλίσουν το 51% με οποιαδήποτε μέσα έχουν στη διάθεση τους. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως αυτές οι δυνάμεις, που ενδιαφέρονται να επικρατήσει το σχέδιο Ανάν, θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με το λαό. Ο μοναδικός τρόπος είναι τα ΜΜΕ. Θα δώσουν πάρα πολλή διαφήμιση, θέλοντας έτσι να ενημερώσουν το λαό μόνο για τα θετικά του σχεδίου Ανάν, και χρησιμοποιώ- να σημειωθεί- τα δικά τους λόγια.

Όλη αυτήν την επιχείρηση τη θεωρώ- προσωπικώς ως άτομο και όχι ως δημοσιογράφος ως εξαγορά συνειδήσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με το σχέδιο Ανάν, καταβάλλεται προσπάθεια από την αμερικανική και βρετανική πλευρά να κλείσει το Κυπριακό, που αποτελεί για τους ίδιους ένα μεγάλο πρόβλημα. Εν πάση περιπτώσει, σημείωσε ο κ.Ιγνατίου, δεν κατηγορώ τους Αμερικανούς που προσπαθούν να εξαγοράσουν σηνειδήσεις. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι το γεγονός ότι βρίσκουν τέτοιους ανθρώπους.»

Γιατί τα γράφουμε τώρα επτά χρόνια μετά; Μα είναι πολύ επίκαιρο διότι στις 22 Μαίου στην Μεγαλόνησο έχουμε βουλευτικές εκλογές. Εάν είχαν επικρατήσει οι Ανανιστές είναι άγνωστο εάν και τι είδους εκλογές θα είχαμε. Εμείς ως Εθνικισιτκό Κίνημα επαναλαμβάνουμε τις τις τελευταίες γραμμές από τη δήλωση Ιγνατίου: «Εν πάση περιπτώσει», σημείωσε ο κ. Ιγνατίου, « δεν κατηγορώ τους Αμερικανούς που προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι για μένα το γεγονός ότι βρίσκουν τέτοιους ανθρώπους.»

Ερώτημα: Ο δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινίωτης που έχει υπογράψει υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ θεωρεί- όπως το διατυπώνει ο κ. Ιγνατίου- ότι καλώς έχει υπογράψει; Και αν ναι γιατί;

ΥΓ 1 : Ο κατάλογος των υπογραφών έχει ανηρτηθεί στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες της περιόδου Απρίλος 2004

ΥΓ 2 : Οι συντάκτες του νομικού κειμένου του σχεδίου ΑΝΑΝ είναι η μεγαλύτερη δικηγορική εταιρεία της Αγγλίας. Είναι η ίδια εταιρεία που συνέταξε και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΥΓ 3: Στους υπογράφοντες (το σχέδιο ΑΝΑΝ) φιγουράρει και η Πωλίνα ΛΑΜΨΑ- διπλωματική σύμβουλος του ΓΑΠ και το βαθύ λαρύγγι του ΠΑΣΟΚ στην Αμερικανική Πρεσβεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Καθημερινής και του Α. Παπαχελά, όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα του Wikileaks

Ποιός ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών στην αποδόμηση της Πατρίδος μας που επιχειρείται; Συμπτώσεις ή τυχαία γεγονότα δεν υπάρχουν.

Παναγιώτης Αλτζερίνος Γρηγοράκης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου 2010