28/6/18

O Π. Ηλιόπουλος για την υποστελέχωση της Ορθοπεδικής κλινικής και την έλλειψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείου Βόλου και στα Κέντρα Υγείας



Πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει η Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου λόγω έλλειψης ειδικευομένων ιατρών η λειτουργία της να είναι στον αέρα όσο αφορά τις εφημερίες από 15 Ιουνίου 2018.


Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν μετά το πέρας του ωραρίου των γιατρών της κλινικής προκύψει έκτακτο περιστατικό που θα αφορά την ορθοπεδική κλινική θα πρέπει αναγκαστικά να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο. Ανάλογη κατάσταση δεν αποκλείεται να προκύψει και για την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου αφού και σε αυτή τη περίπτωση ο αριθμός των γιατρών δεν επαρκεί για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών.

Επίσης σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν σε ειδικούς και ειδικευόμενους παιδιάτρους από το Νοσοκομείο του Βόλου και σε ειδικούς παιδιάτρους από το ΠΕΔΥ Βόλου, το Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού Βόλου, τα Κέντρα Υγείας Αλόννησου – Αλμυρού – Βελεστίνου – Ζαγοράς, σύμφωνα με επιστολή διαμαρτυρίας της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κέντρων υγείας προς τον υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Ενδεικτικά στο Νοσοκομείο Βόλου κατά μέσο όρο τα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο Παιδιατρικό Ιατρείο Επειγόντων ανέρχονται σε 9.500 τον χρόνο, και οι εισαγωγές από 700 έως 1000. Στη Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου υπηρετούν μόνο τρείς ιατροί εκ των οποίων μία είναι διευθύντρια. Στο ΠΕΔΥ Βόλου υπηρετεί μόνο ένας ειδικός παιδίατρος. Ο ίδιος παιδίατρος εξυπηρετεί και τον Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού Βόλου. Στα Κέντρα Υγείας Αλόννησου – Αλμυρού – Βελεστίνου – Ζαγοράς δεν υπάρχει η αναγκαία κάλυψη από ειδικό παιδίατρο.