21/4/12

ΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: "Δελτίο εγκληματικότητος"


Συνελήφθη 1 Αλβανός για κλοπές μετάλλων από επιχείρηση στον Βόλο, αναζητείται ο συνεργός του

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 49χρονος Αλβανός για κλοπές, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 53χρονος ομοεθνής συνεργός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο Αλβανοί, ενεργώντας από κοινού εισήλθαν σε περιφραγμένη υπαίθρια επιχείρηση παλαιών σιδηρών-μέταλλων και αφαίρεσαν μεταχειρισμένες μπαταριές αυτοκίνητων μικρής άξιας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και ο 49χρονος συνελήφθη, ενώ ο 53χρονος διέφυγε. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι Αλβανοί είχαν επίσης αφαιρέσει μεταλλικό υλικό (σκραπ) αξίας 1.000 ευρώ και το είχαν αποκρύψει σε παρακείμενο σημείο με σκοπό την μεταφόρτωση του. Επιπλέον, ο 49χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες της 18-04-2012 αφαίρεσε ποσότητα χαλκού-αλουμινίου αξίας 1.000 ευρώ. Όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στην επιχείρηση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ομοεθνή τους

Συνελήφθησαν προχθές στο Βόλο, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 14, 30 και 17 ετών αντίστοιχα, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 17χρονου ομοεθνή τους, ενώ αναζητούνται πέντε ακόμη Πακιστανοί για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, ο παθών μετέβη στην οικία των δραστών στο Βόλο, προκειμένου να παραλάβει ποδήλατο ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε αφαιρέσει λίγο πριν ο 14χρονος δράστης, πλην όμως οι λοιποί δράστες του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με τα χέρια τους σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και την πλάτη με γυάλινο μπουκάλι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.