Σελίδες

19/7/11

Επιστολή αναγνώστη: "ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ"

Από αναγνώστη του ιστολογίου μας, λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Δεν φοβάμαι τον προδότη. Τον διακτινίζω. Φοβάμαι τον ηλίθιο. Αλλά επειδή στην Κύπρο μας δεν υπάρχουν ηλίθιοι, φοβάμαι δυο φορές τον «ηλίθιο» που ως τέχνη έχει το «επάγγελμα του φταίχτη», για να καλύψει τον προδότη. Δηλώσεις Παπακώστα: «Ακίνδυνα και σε κατοικημένο χώρο». Απ’τη πρώτη στιγμή ο εθνικιστικός τύπος έθεσαν το βασικό ερώτημα στα κείμενα τους. ΤΙΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ. Σίγουρα όλοι οι εχθροί του Ελληνισμού. Το θεώρημα -για εμάς βεβαιότητα- είναι ότι ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ και ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν υπάρχουν. Αν το δεχτούμε αυτό, μπορούμε να αναπτύξουμε τον προβληματισμό μας και να περιμένουμε την απάντηση τους. Απλή αριθμητική.

1) Πλοίο μεταφοράς υπό Κυπριακή σημαία. ΥΠ.ΕΞ Κύπρου δεν γνώριζε κινδύνους; Τι έκανε; Τίποτα.
2) Νηοψία πλοίου υπό αμερικανών με εμπλοκή ΟΗΕ. Κυπριακά ύδατα. Αναγκαστικά λόγω σημαίας το εμπόρευμα κατάσχεται (εμπάργκο) από τη χώρα της σημαίας.
3) Πως και από πότε οι αμερικανοί γνώριζαν το είδος του φορτίου;
4) Γιατί ο Ρώσσος πλοίαρχος να το περάσει από Κυπριακά ύδατα;
5) Ποιος διέταξε εκφόρτωση και μεταφορά στη ναυτική βάση; Γιατί να μην μείνει το πλοίο «αρόδο» έως ότου βρεθεί λύση;
6) Ποίος διέταξε ή επέβλεπε και με τι μέσα έγινε η αποθήκευση; (ντάνες)
7) Γιατί οι ντάνες δεν είχαν διάδρομο ανάμεσα, τουλάχιστον ενός μέτρου κατ’ έκταση και με πασσάλους διάκενο κατ’ ύψος; Πως θα εψύχοντο έστω και με νερό; Δεν γνώριζαν ότι το μέταλλο είναι καλός αγωγός της θερμότητας; Τι ήθελαν, πολλαπλασιαστική ισχύ;
8) Έγινε αυτοψία, έλεγχος ένα προς ένα για το είδος πυρομαχικών ή διετάχθησαν να μην ανοιχθούν; (δηλώσεις υπ.Εθν.Αμυν. περί πυρίτιδος)
9) Γιατί όλες οι αναφορές της στρατιωτικής ηγεσίας -ναυτικό, ΓΕΕΦ- δεν εισακούσθησαν; Γιατί έγινε ότι είπε ο Χριστόφιας και το ΥΠΕΞ Κύπρου; Μήπως έχουμε υπουργεία δυο ταχυτήτων; Μήπως το ΥΠΕΞ εκτελεί χρέη συνδέσμου μεταξύ Χριστόφια και ξένων υπηρεσιών;
10) Πριν ή μετά υπήρξαν και άλλες παρτίδες προς Συρία ή όχι;
11) Πότε πήρε τη Κυπριακή σημαία το πλοίο και ποιος ο ιδιοκτήτης του;
12) Έχουν μεταφέρει άλλες φορές φορτία παρόμοιας υφής πλοία υπό Κυπριακή σημαία, ή ήταν το πρώτο και μοναδικό;

Και ερχόμαστε τώρα στο ζητούμενο. Θέτουμε ερωτήματα. Κάποιοι διάστημα πριν τη φόρτωση στο Ιράν, υπήρχε διπλωματικό ή εμπορικό (εμπάργκο) πρόβλημα της χώρας αυτής με κάτι που το θεωρούσε απαραίτητο ώστε να προβεί σε τυχόν ανταλλαγή του φορτίου προβοκάτσια με τις αμερικανικές υπηρεσίες; Ή μήπως πήρε μελλοντικό αντάλλαγμα; Ή μήπως τρώγονται οι φατρίες λόγω φυσικού αερίου. Ότι και να είναι, τοποθέτησαν το ΘΑΝΑΤΟ με πολύ «ωραίο» τρόπο (επάγγελμα «ηλίθιος» φταίχτης) στο πιο στρατηγικό σημείο της Μεγαλονήσου. Στρατηγικό το σημείο, στρατηγικό και το χτύπημα.

Όταν έχεις μια εν δυνάμει ΜΕΓΑ ΒΟΜΒΑ εκεί που θέλεις και τη πυροδοτείς όποτε θέλεις -ίδια ημερομηνία, ίδια ώρα με τη πτώση του ελικοπτέρου του αρχηγού ΓΕΕΦ Στρατηγού Ε. Φλωράκη- δίνεις το μήνυμα πέραν της στρατηγικής ζημιάς που υπέστη το Νησί μας, για το τι μπορεί να επακολουθήσει. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ, εάν δεν πράξεις τα δέοντα. Εάν το πυροδοτούσαν άλλη ημερομηνία, ίσως να ήταν και τυχαίο γεγονός ή η «κακιά στιγμή», όπως λένε. Συναγωνιστές σε Ελλάδα και Κύπρο, έβαλα αυτή την παράμετρο. Ας μας απασχολήσει. Θα τους πολεμήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΥΝΑ.

ΥΓ1) Συναγωνιστές ΕΛΑΜΙΤΕΣ μην ξεχνάτε ότι ήταν 100 κοντέινερ -100 πυροκροτητές-1 κωδικός-1 δορυφόρος. ΜΟΝΟ έτσι έχουμε ΑΚΑΡΙΑΙΑ έκρηξη όλου του υλικού. Η φωτιά στα χόρτα ή οι ενέργειες να τα καταστρέψουν υποτίθεται τρίτες χώρες και οι αμερικανοί, ειδικώς αυτοί συνιστούν το τέλειο άλλοθι. Χριστόφια, τουρκόφια και τώρα καταστρόφια, εξιλεώσου λέγοντας την αλήθεια. Θα σε κυνηγούν οι ψυχές των δοοφονημένων παιδιών μας.

ΑΕΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ